Tanácsok azoknak, akik saját maguk próbálják elvégezni a vízvezeték-szerelést

Volt már olyan vízvezeték-problémája, amelyet úgy érezte, egyedül nem tud megoldani? Csak a feje fölött volt a probléma? Félt attól, hogy mi történhet, ha olyan dolgokkal keveri, amiket nem ért? Olvasson tovább, és megtudja, hogyan lehet magabiztosabb a problémák megoldásában, ha legközelebb elromlik a vízvezeték.

Ezen a télen kerülje a csövek fagyását! A csapokból ne csöpögjön egy kis víz, a szigeteletlen csöveket pedig csavarja be habbal vagy újságpapírral. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtetlen helyen, például garázsban vagy mosókonyhában, tartson egy kis fűtőtestet a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni az első nagy hideg előtt.

Annak elkerülése érdekében, hogy a kültéri csaptelepek télen befagyjanak, az első fagyás előtt válassza le az összes tömlőt. Ezenkívül zárja el a kültéri csapokhoz vezető elzárószelepet, majd kapcsolja be a kültéri csapokat, hogy a vezetékekben maradt víz elfolyjon. Miután tavasszal felmelegszik a hőmérséklet, megfordíthatja a folyamatot.

Ismernie kell a vízvezeték szerszámait, valamint azok használatát, hogy a vízvezeték-szerelési erőfeszítései mindig pozitívak legyenek. Feltétlenül olvassa el az összes kézikönyvét, és használja a könyvtárat és az internetet, hogy tájékozódjon a csináld magad projektekről. A javítás megkezdése előtt alaposan tervezze meg. A hibák javítása nagyon költséges lehet.

Gyakran ellenőrizze a WC-k körüli padlók puhaságát; ez megmondhatja, hogy a padló sérült-e vagy sem. Ellenőrizheti a padló puhaságát vagy gyengeségét, ha egyik lábát a WC mindkét oldalára helyezi, és előre-hátra ringatja. Fontos, hogy a padlósérüléssel kapcsolatos problémákat a lehető leghamarabb észleljük és kezeljük. Minél tovább vár, annál drágább lesz a javítás.

Szivárgó cső van? Sok esetben ezt saját maga is megjavíthatja, vízvezeték-szerelő költsége nélkül. Ha egy illesztés szivárog, húzza meg csőkulccsal. Ha a szivárgás a cső sérült szakaszából származik, megpróbálhatja megjavítani egy boltban vásárolt javítókészlettel. Az egyik módszer vízálló szalag felhordása a cső azon részére, ahol szivárog. A szalag felhelyezése előtt győződjön meg arról, hogy a cső alaposan megszáradt. Győződjön meg arról, hogy a szalag két-három hüvelyket fed le a csőtörés mindkét oldalán.

Annak elkerülése érdekében, hogy problémái legyenek a WC-vel, ne közelítsen hozzá úgy, mint egy szemeteshez. Semmilyen körülmények között ne öblítse le a vattakorongokat vagy törlőkendőket, papírtörlőket, pelenkákat, egészségügyi betéteket vagy más olyan anyagokat, amelyek nem oldódnak fel. Ezek az elemek jelentős dugulásokat okozhatnak. Használjon a lehető legkevesebb WC-papírt, amikor WC-t használ.

Néha választania kell a csere vagy a javítás között. Ha régi készüléke van, amely sok vizet vagy áramot használ, érdemes lehet kicserélni. Természetesen kezdetben többe fog kerülni, de hosszú távon pénzt takarít meg. A másik dolog, hogy nem lehet biztos abban, hogy a javítás mennyire sikerül, míg egy új készülékre legalább garanciát kap.

Tisztítsa meg a levegőztetőt, hogy megoldja az alacsony nyomással kapcsolatos problémákat abban az esetben, ha üledék halmozódik fel. Távolítsa el a levegőztetőt, majd szedje szét, hogy ecetbe mártott kefével tisztítható legyen. Öblítse le, és tegye vissza a csapra. Tisztítsa meg a levegőztetőt, ez növelheti a víznyomást.

Sokan kíváncsiak, honnan származnak a gyümölcslegyek. Minden vízvezeték-szerelvénynek van egy önzáró tartaléka, amely körülbelül két csésze vizet tartalmaz. Ha ezek a csövek eltörtek vagy nem záródnak le, akkor a szagok és a maradványok gyümölcslegyeket okozhatnak. Mindenekelőtt ajánlott fehérítővel tisztítani a csöveket. Ha a legyek visszatérnek, forduljon szakemberhez.

Időnként győződjön meg arról, hogy az olajteknő szivattyú a házában teljes kapacitással működik. Öntsön néhány gallon vizet az aknába, és a szivattyúnak minimális probléma nélkül le kell engednie a vizet. Ha egész évben ellenőrzi, hogy készülékei működnek-e, az nagy hasznot hoz egy válság esetén.

Ha sok haja van a zuhany lefolyójában, feltétlenül szerezzen be egy dugót, és tegye a lefolyóba. Ez elkapja a hajat a lefolyóba kerüléstől, ami eltömítheti azt. Csak győződjön meg arról, hogy a dugó használata előtt eltávolította a már a lefolyóban lévő szőrt.

A kígyószerszám használata az eltömődések eltávolítására nagyon egyszerű. Csak helyezze be a szerszámot néhány centire a lefolyóba, majd forgassa el a fogantyút a kígyófej irányának megváltoztatásához és az eltömődések kereséséhez. Lassan haladjon lefelé és keressen, amíg meg nem találja az elzáródás okát.

A téli hónapokban a vízmelegítő működik a legkeményebben. Az optimális állapot megőrzése érdekében öblítse ki a tél beköszönte előtt. A rendszer átöblítése segít eltávolítani a lerakódott üledéket, amely a vízmelegítő belső korrózióját okozza, lerövidíti élettartamát és csökkenti a fűtési hatékonyságot. Csatlakoztasson egy tömlőt a csaphoz a tartály aljához közel, és engedjen le néhány gallont úgy, hogy a vizet a közeli lefolyóba irányítja.

Ha Ön az a fajta ember, aki sokat utazik, akkor emlékezzen a különböző országokra nagyon különböző típusú vízvezeték-rendszerek állnak rendelkezésre. Ha nem biztos abban, hogy a dolgok hogyan működnek abban a régióban, ahol problémákat tapasztal, akkor vagy végezzen kutatást, vagy kerülje el a probléma önálló megoldását.

Általános ökölszabály, hogy a vízcsapot hétévente kell cserélni, még akkor is, ha nem látunk rajta semmi hibát. Egyes csaptelep-problémák szabad szemmel nem láthatók, ezért olyan fontos, hogy ezeket időnként cseréljék.

Amint látja, a vízszerelés nem olyan ijesztő dolog, csak megfelelő tudást és oktatást igényel. A saját vízvezeték javításával sok pénzt takaríthat meg. Remélhetőleg ez a cikk legalább néhány ötletet adott, amelyekre szüksége van, hogy ha legközelebb vízvezeték-problémája adódna, maga is meg tudja oldani.