Egy hasznos cikk, amit el kell olvasnod a videojátékokról

Kétségtelen, hogy a videojátékok szórakoztatóak, de egyes játékok árai nevetségesek lehetnek. Még a lelkes játékrajongók is óvakodnak attól, hogy magas árú játékokért fizessenek. Nem kell teljes árat fizetnie a videojátékokért, ha felhasználod a következő cikkben található tippeket.

Mielőtt megvásárolnád a játékot, keresd meg az interneten a játékkal kapcsolatos véleményeket. Ezek a hozzászólások segítenek többet megtudni a játékról, és végső soron segítenek eldönteni, hogy az megfelelő-e számodra. Ezenkívül a felhasználói megjegyzések nagyon értékes segítséget nyújthatnak abban, hogy megértsd, van-e egy játékban idegesítő hiba vagy sem.

Ha szülő vagy, mindenképpen ellenőrizd a videojátékok ESRB-besorolását, mielőtt megvásárolnád a gyerekednek. Sok videojáték tartalmaz néhány nagyon véres pillanatot és/vagy csúnya nyelvezetet és szexuális célzásokat. Ha aggódsz amiatt, hogy gyermeked ilyen dolgokat tapasztal, ismerd meg a besorolási rendszert, és ennek megfelelően vásárolj.

Ha van egy kis térkép vagy más ikon, amely a képernyőn megjelenik, hogy segítsen, fontold meg ezek elrejtését. Néha egy játék nagyobb kihívást jelenthet, és ezért szórakoztatóbb is lehet, ha egyedül vágsz bele. Mindig van lehetőséged arra, hogy visszahozd az ikonokat, ha úgy döntesz, hogy a jövőben szükséged lesz rájuk.

Ha szükséged van egy játékmentésre, próbáld meg nem állandóan felülírni a mentéseket. Néha-néha ments egy másikba. Néha előfordulhat, hogy vissza akarsz térni egy korábbi forgatókönyvhöz, és ki akarsz próbálni egy másik megközelítést. Ez a lehetőség el lesz zárva előtted, ha végig csak egy slotba mented a játékot.

A türelem lehet a legjobb barátod, ha videojátékok vásárlásáról van szó. Bár a legtöbb nagynevű játék prémium árcédulával jelenik meg, költségeik idővel gyorsan csökkennek. Ha vársz néhány hónapot, nagy megtakarítást érhetsz el. Ráadásul gyakran jobb verziókat (beleértve a kiegészítő csomagok tartalmát is) szerezhetsz be, ha egy kicsit vársz.

Mozogj a videojátékokon keresztül! A mozgásérzékelős videojátékok egyre népszerűbbek. Végső soron a testedet használod kontrollerként, és a játékok széles skáláját játszhatod a fitnesz-, a tánc- és a sportjátékoktól kezdve. Gyakorolj és közben szórakozz is!

Ma már a legnépszerűbb és legélvezetesebb játékok közül sok ingyenesen elérhető. Legyél tisztában azzal, hogy a fejlesztők ritkán készítik ezeket a játékokat szívjóságból. Derítsd ki, hogy hol szándékoznak profitot termelni, azaz hogyan ösztönöz a játék pénzköltésre. Az, hogy az ilyen játékok megéri-e a pénzed, a te döntésed, de meg kell értened azt a mechanizmust, amely a játékot nyereségessé hivatott tenni.

Bár a videojátékok rengeteg szórakozást nyújtanak, ugyanakkor elég drágák is lehetnek. Sokan nem szívesen fizetik ki a teljes árat egy videojátékért, és ki hibáztatná őket. Amikor legközelebb úgy döntesz, hogy videojátékot vásárolsz, használd a cikk tippjeit, és kerüld el a teljes ár kifizetését.