Egyéni személyes fejlődési céljainak elérése már most

Mindenki javítani akar az életén, és időről időre mindannyian olyan nehézségekkel nézünk szembe, amelyek megnehezítik a javulás elérését. Amikor ezekkel a küzdelmekkel nézünk szembe, jó tudni, hová forduljunk. Az is kihívást jelenthet, hogy tudjuk, milyen lépések lehetnek pozitív hatással az életünkre. Ebben a cikkben megvitatunk néhány tippet, amelyek segíthetnek.

Egy nagyszerű tipp a személyes fejlődéshez, hogy kezdje el építeni az önbizalmát. A magabiztosság óriási hatással lehet mindenre, amit tesz. Sokféleképpen növelheti önbizalmát, például formába lendülhet, szép ruhákat vásárolhat, vagy új embereket ismerhet meg.

Az elkerült döntés egy elszalasztott lehetőség, ha személyes fejlődésről van szó. Soha ne hátráljon meg egy lehetőség elől. Ha nem ismer egy adott területet, akkor is hajlandónak kell lennie arra, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a lehető legmegfelelőbb döntést hozza meg. A döntések meghozatala segít kialakítani a jó és a rossz ösztöneit. Még a hibák is értékesek, mivel tanulságos döntések. Ha rossz lépést tesz, legközelebb tudni fogja, hogy valami mást kell tennie.

A személyes fejlődése felgyorsításának egyik módja az, ha naplót vezet a témával kapcsolatban. Ennek nem kell egy hosszadalmas, lélekkutató dokumentumnak lennie. Még a kitűzött célok egyszerű feljegyzése is segít észben tartani azokat. Ha több információt ad hozzá a célok felé tett lépéseiről, az erőfeszítései szervezettebbé válnak.

Tegye meg, amit tud, hogy abbahagyja az emberek zaklatását, ha ez a szokása. Ez nem tesz mást, mint mindenkit bosszant, és egyrészt szakszerűtlennek, másrészt olyan valakinek tűnik, akit senki sem szeretne a közelében. Ha valamit meg kell tennie, vagy valamit nem jól csinálnak, beszéljen szépen az illetővel, és mondja el, hogy minek kell történnie. Értékelni fogják a kedvességet, és nagy valószínűséggel megpróbálják teljesíteni a kérését, mert nem ingerelte fel őket a zsémbeskedéssel.

Bontsa le a nagy célokat kezelhető lépésekre. Sokszor magasztosak a céljaink, ami jó. Bármilyen nagy célok elérhetetlennek tűnhetnek is, amitől megijed és elveszíti a motivációját. Mielőtt bármilyen nagy projektet vagy célt elkezdene, bontsa le kisebb lépésekre. Legyen olyan részletes, amennyire csak tud. Hamarosan jó úton halad a siker felé.

A személyes fejlődés megterhelő lehet, mivel számos kihívás elé állítja a régi szokások megváltoztatását. Ebben az időszakban próbálja minimalizálni a stresszt az életében. A stressz minimalizálásával megelőzhető a stresszorokra való túlzott reakció. Ezáltal minden akadály nagyobb valószínűséggel lesz sikeres, mivel a túlreagálás fogékonyabbá tesz bennünket a félrelépésekre.

Ha megfelelően szeretné fejleszteni személyes oldalát, nagyon fontos, hogy reflektív legyen. Egy egyszerű szokás, amit megtehet, az, hogy gyakorolja az önmagával való beszélgetést és saját maga hallgatását is. Egyszer hallottam azt mondani, hogy jó imádkozni, de miközben imádkozik, jobb, ha elgondolkozik ezen is.

Hozzon létre magának egy írásos lelkesítő előadást. Készítsen egy listát az összes jó dologról, ami magáról szól, és tegye fel egy képeslapra. Amikor eldurvulnak a dolgok, vegye elő a kártyát, és olvassa át, amit írt, hogy ihletet merítsen. Akár azt is rögzítheti, hogy felolvassa magát, és gyakran hallgatja. A videó megtekintése vagy a képeslap minél gyakrabban történő elolvasása az oka annak, hogy emlékeztesse magát arra, milyen csodálatosnak gondolja magát.

A listák készítése segíthet megtalálni a nyugalmat. Ha tudja, hogy mit kell tennie, az segíthet a sok stressz leküzdésében, mert nem fog időt tölteni azzal, hogy emlékezzen arra, hogy mit is akart csinálni aznap. Segít abban, hogy úgy érezze, van egy terve, és tudja, mire számítson a nap folyamán, ami kevésbé hektikussá teszi az életet.

Azok az egyének, akik súlyos problémákkal küzdenek, előnyös lehet a rendszeres kezelésben. Néha egy professzionális, külső szemszögre van szükség a probléma valódi forrásának azonosításához, és ez nem található meg az önsegítő könyvekben. Néha, ha egyszerűen átbeszéli a problémáit, az segíthet legyőzni azokat. Végül is a könyvek nem beszélhetnek úgy, mint egy képzett szakember.

Egy nagyszerű önsegítő tipp a szorongás kezelésére, ha elmegy egy koncertre egy baráttal vagy kis csoporttal. A koncertek remek helyek az emberekkel való találkozásra és a társasági életre, de ha a dolgok egy kicsit is túlzóvá válnak, nyugodtan hátra dőlhet, és kínos társasági helyzetek nélkül élvezheti a zenét.

A szorongás enyhítésére töltsön időt a barátaival. Ha nincsenek barátai, és a kapcsolatai szorongást okoznak, legalább menjen ki a nyilvánosság elé, és üdvözölje azokat, akik mellett elhalad. Ha emberek közelében tartózkodik, az javíthatja a hangulatát – még akkor is, ha mélyen elfoglalja őket, túlságosan szorongást okoz ahhoz, hogy elviselhető legyen. Az online barátkozás és/vagy kisállat tartása szintén segíthet a szorongás és a magány enyhítésében.

Legyen hű ahhoz, aki valójában vagy. Ez nagyon fontos. Nem dolgozhat azon, hogy javítsa magát, ha hazudik arról, aki valójában vagy. El kell fogadnia, hogy ön az, és ez csodálatos dolog! Sokan nincsenek megelégedve azzal, amilyenek, de el tudják fogadni a felelősséget ezért, és javítani, akik ők valójában, ha elismerik az igazságot.

Ha stresszes, mozogjon. Ez az egyik legjobb megoldás a stressz enyhítésére. Az edzés során felszabadul a stressz által termelt adrenalin. Azt fogja tapasztalni, hogy szinte azonnal jobban érzi magát. Igyekezzen a testmozgást élvezetes napi szokássá tenni, és ne házimunkát végezni, így belekerülhet a rutinba.

A személyes küzdelmek mindenki életének részét képezik. Mindenki vágyik arra, hogy átvészelje ezeket a küzdelmeket és valami jobbat érjen el. Ebben a cikkben néhány bevált tippet adunk, amelyek segíthetnek az önsegítés útján. Kövesse őket, és azt tapasztalhatja, hogy személyes céljai elérése egy kicsit könnyebb lesz.