Mi a terasztető és XP szigetelés?

A terasztető egy olyan tetőszerkezet, amely általában nyitott teraszok, erkélyek vagy pavilonok fedésére szolgál. A terasztető lehet függőlegesen szerelt síklemez, lapos lemez vagy merev tetőszerkezet, amely lehetővé teszi a szabad ég alatti terület használatát eső vagy erős napsütés esetén is. A terasztetők anyaga általában alumínium, acél, üveg, polikarbonát vagy fa. A terasztetők kiváló lehetőséget nyújtanak a kényelmes kerti pihenésre, az étkezésre vagy akár a szabadban való munkára is, miközben védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságaitól.

Az XP szigetelés egy olyan hőszigetelő rendszer neve, amely két réteg keményített polisztirolból (XPS) áll. Az XPS egy zártcellás habanyag, amelyet a polisztirol granulátumok extrudálásával és összeragasztásával állítanak elő. Az XP szigetelés rendszer általában lapok formájában kerül forgalomba, és nagyon magas hőszigetelő képességgel rendelkezik.

Az XP szigetelés előnye, hogy az anyag könnyű és tartós, ellenáll a nedvességnek és a penésznek, valamint magas nyomószilárdságú. Ez azt jelenti, hogy a szigetelő lapok nem deformálódnak vagy töredeznek el a terhelés hatására, így hosszú távon is megőrzik a hőszigetelő tulajdonságaikat. Az XP szigetelés hatékonyan csökkenti a hőveszteséget, így segíti az épület energiatakarékosabb működését, és hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez.