Nemzeti kincsünk: A gyönyörű, a mi tengerünk, a Balaton! 

 

Ha képzeletbeli játékokat játszunk, és a nyár kifejezésével kell gondolatokat összegyűjtenünk, egészen biztos, hogy a Balaton ott lesz a válaszaink között. A magyar tenger nem csak a pincészetéről, a vízpartról, a legjobb strandokról, hanem a szuper falvairól is híres. Bár a lakosai,  (attól függ, melyik részén élnek) , déli vagy északi oldal, vitába szállnak egymással.

A környező falvakból érkezők vagy akár a budapesti lakosok látogatóinak, a Balaton minden része csodálatos. A vízbe való csobbanás, pedig fenomenális. Sütkérezni a parton, megmártózni a Balatonba, felülmúlhatatlan érzés.

Ne feledkezzünk meg a termékeny badacsonyi szőlőtermesztő helyeiről se, a rusztikus falvak és a csodálatos levendula mezők elkápráztatnak minden oda érkezőt. Rengeteg kirándulóhelyek, bicikliutak és nem utolsó sorban pompás éttermek fogadnak bennünket mindenütt. Kötelező jelleggel, kóstoljuk meg a halászlét, ami kizárólag balatoni halból készült, a lángost és a balatoni hekket! Ha már az étkezésnél tartunk, akkor térjünk be egy cukrászdába is. Ha nem édesre vágyunk, akkor mi mást ehetnénk ,mint egy-két finom főtt kukoricát.

Érdemes meglátogatni a sétáló utca pezsgését, és ki ne hagyjuk a gyönyörű Főtér és a múzeumok látogatását se! 

Ha a Balaton kerül szóba, mégis mindenki csak a partra, a strandolásra gondol, ne csak napozzunk és lustálkodjunk, hanem nézzük meg a parton kívül mást is.

Ne feledjük, ha nyár akkor irány a Balaton!