Személyes fejlődési célok a mindennapokhoz!

 A személyes fejlődés az emberi fejlődés és a jobb emberré válás egyik módja. A személyiségfejlesztő tréningek segítenek abban, hogy olyan emberré válj, amilyennek mindig is álmodtad magad. A személyes fejlődés kulcsa az oktatás és annak megértése, és hogy mi kell ahhoz, hogy elérd a személyes fejlődési céljaidat.? Az alábbi cikk számos nagyszerű tippet tartalmaz, amelyek segíthetnek a személyes fejlődésben.

Az elégedettség bizonyos szintje elengedhetetlen a mentális egészséghez és az önfejlesztéshez. Míg az önsegítő taktikák és tippek az állandó törekvésre összpontosítanak, van egy nagyobb kép, amit figyelembe kell venni. Soha nem fogod elérni a holisztikus egészséget és a mentális boldogságot anélkül, hogy megengednél magadnak egy kis élvezetet. Tanulj meg elégedettnek lenni azokkal a dolgokkal, amelyeken nem tudsz változtatni (a családod, a tavalyi kereseted stb.). Amint elégedett leszel az életed állandó dolgaival, készen állsz arra, hogy megváltoztasd azokat a dolgokat, amelyeket irányíthatsz.

Rutinban vagy? Nézz körül! Lehet, hogy ugyanazokba az útakadályokba ütközöl, mert továbbra is ugyanazt csinálod. A "komfortzónán" belül maradni biztonságosnak és kényelmesnek tűnhet, de az elágazások elkerülése sok lehetőség elszalasztását is jelenti. Próbáld ki ezt az egyszerű tippet, hogy kiszélesítsd a biztonságos területedet: próbálj meg olyan emberekkel kapcsolatot teremteni, akiktől szívesen tanulnál.

Dolgozz a dühöd és az általános temperamentumod kontrollálásán. Amikor a dolgok eldurvulnak, és dühös leszel, próbálj meg 10-ig számolni és lelassítani a légzésedet. Próbálj meg lazítani, vagy akár el is sétálni attól, ami annyira feldühít. Ha kiveszed ezt az "időt", akkor tisztább fejjel térhetsz vissza, hogy megpróbáld megoldani a problémát.

Az egyik módja annak, hogy azonnal feldobd a hangulatod vagy a nézeteidet egy problémás/stresszes helyzettel kapcsolatban, amivel esetleg szembesülsz, az, ha teszel egy élénk sétát. Ez lehet a háztömb körül, vagy akár messzebb is, ha úgy döntesz. A testmozgás fontos része az elméd és a tested aktívan tartásának, ami viszont segíteni fogja más személyes fejlődési céljaidat és törekvéseidet.

Tanuld meg elviselni, ha másoknak kellemetlen a nem szó. Mindenkinek szüksége van arra, hogy valamire nemet mondjon. Ellenkező esetben az életünkben lévő többi ember annyit vesz el az időnkből és erőforrásainkból, amennyit mi adunk nekik. Ha valaki nemet hall és negatívan reagál, az inkább róla szól, mint rólad. Ha kitartanak, kérdezd meg, miért várják el, hogy nemet mondj a saját családodra, egészségedre, céljaidra stb. csak azért, hogy igent mondhass nekik. Csak akkor mondj igent, ha olyasmiről van szó, amit valóban szeretnél.

Néha nagyszerű önsegítő ötlet, ha találsz egy hitet, aminek szentelheted magad. Nehéz időkben hajlamosak vagyunk arra, hogy azon rágódjunk, ami éppen nyomaszt minket, és szem elől tévesztjük a nagyobb képet. A vallásos hit segít a nagyobb képre összpontosítani, miközben a nehézségekről egy magasabb erőre helyezi a hangsúlyt.

A testmozgás nagyszerű módja annak, hogy összpontosítsunk. Tanulmányok kimutatták, hogy az egészséges test és a pozitív érzelmek között összefüggés van. Az olyan tevékenységek, mint a futás, endorfint szabadíthatnak fel, ami viszont növeli az általános boldogságot. A testmozgás segít a szervezet bélműködésének szabályozásában is, ami szigorúan fizikai hasznot is jelent.

Ahogyan a cikk elején említettük, a személyes fejlődésen való munka egy módja annak, hogy javítsunk azon, hogy ki is vagyunk, mint személyiség, és növeljük életünk értékét. A személyiségfejlesztés nem könnyű, ezért fontos, hogy ismerjük és megértsük a legjobb személyiségfejlesztési stratégiák mögötti elveket. Kövesd az ebben a cikkben található tanácsokat, és máris jó úton haladsz ahhoz, hogy azzá válj, akivé mindig is álmodtál.